Azonosító

Jelszó

 
 
A kosara üres!

Kosár tartalma

Termékkatalógus

Megrendelések

 
 
 
 


 

 

Hírek » Meghívó

2008.03.05.

 Megalkották jövőképüket: 89 művész közel 200 alkotással választott!


 



 


A 2008. március 9-i népszavazásra reflektálva hirdette meg a VAM Art Program "VÁLASZTÁS VAM - Alkossuk meg jövőképünket!" címmel pályázati felhívását. A pályázatra több mint nyolcvan kortárs alkotó küldte el jelentkezését grafika, fotó, intermédia, festészet és szobrászat művészeti ágakban.

A VAM Art felhívása azzal a célzattal született meg, hogy a politikai pankrációra válaszul a művészet eszközrendszerével hívjuk fel a figyelmet az alkotásban rejlő pozitív erőre, egyúttal a kortárs művészek az alkotás, a művészet nyelvén mondhassák el véleményüket saját jelenükről és jövőképükről.

A pályázathoz külön kiállítással csatlakozott a "Szabadságra mentem" csoport, köztük olyan nevekkel mint Csontó Lajos Munkácsy-díjas,Gaál József Munkácsy-díjas, Krizbai Sándor Munkácsy-díjas, és Palkó Tibor Munkácsy-díjas művészek.

Fellép a MaMü Hangok art-rock zenekar , inspirációjuk alapján pedig öt kortárs művész vállalkozott egy 10 méteres monstre alkotás létrehozására, melynek születését a közönség végigkísérheti.

A kiállítást megnyitja és esemény háziasszonya Karafiáth Orsolya költőnő.

A kiállítás megnyitóján több kategóriában hirdetünk meg díjakat: különdíj, amelyre a kiállító művészek szavaznak,közönségdíj - a közönség szavazatai alapján,a szakma díja - a művészettörténész szakma szavazatai alapján, illetve a legpozitívabb művész kategóriában, amelyre mindenki szavazhat.

A kiállítás 2008. március 9-én 19.00 órakor nyílik a VAM Design Centerben (1061, Bp. Király utca 26.)

Sajtóinfó: Tóth Zsuzsa

kommunikációs manager

Tel: 666-3141

www.wamdesign.hu

Forrás: www.vamdesign.hu